Camerabewaking
De WV De Bommeer maakt gebruik van camerabewaking op haar terreinen. Dit cameratoezicht combineert de WV De Bommeer met een systeem van toegangscontrole.
Doel van de camerabewaking
Het doel van camerabewaking is het beveiligen van eigendommen en personen en indien nodig, het onderbouwd aangifte doen van beveiligingsincidenten. Voor een effectieve beveiliging en onderbouwing van de aangifte is het noodzakelijk dat zowel de te beschermen eigendommen en personen, als degenen die zich in de buurt van het toegangshek bevinden, in beeld worden gebracht door cameratoezicht. Beveiligingsincidenten waarbij de bescherming van deze eigendommen en personen in gevaar komt, of in gevaar dreigt te komen, kunnen worden veroorzaakt door personen die zich op het terrein van de WV De Bommeer bevinden. Voor een adequate bescherming is het echter ook noodzakelijk om het gebruik van het toegangshek te monitoren en indien het hek open heeft gestaan, de camerabeelden te raadplegen.
Gebruik van het beeldmateriaal, verwerking
De gemaakte camerabeelden worden tijdelijk opgeslagen en daarna overgeschreven door nieuwe beelden. Dit betreft een cyclus van circa 25 dagen. Van verwerking is sprake zolang de beelden nog niet zijn overschreven. Het bestuur wordt aangewezen als verwerkingsverantwoordelijke van deze gegevens. Bestuursleden van de WV De Bommeer zijn in die hoedanigheid bevoegd de beelden te controleren indien zij vermoeden dat beelden van een inbreuk op de veiligheid en/of eigendommen aanwezig zijn. Indien dit daadwerkelijk het geval blijkt te zijn stellen de bestuursleden deze beelden veilig door deze uit te zonderen van overschrijving. Indien de op de veiliggestelde beelden zichtbare betrokkene identificeerbaar is voor het bestuur, stelt het bestuur deze betrokkene in kennis van het feit dat de beelden zijn veiliggesteld en als bewijsmiddel ingezet zullen kunnen worden. Dit geschiedt binnen 7 dagen nadat de beelden zijn veiliggesteld, bij voorkeur tezamen met het concrete verwijt dat de betrokkene wordt gemaakt en de daaraan eventueel te verbinden sanctie en/of daarop volgende acties zoals verhaal of het doen van aangifte bij de Politie.
Het recht op inzage en informatie
Het bestuur houdt een verwerkingsregister bij en maakt daarin een schriftelijk verslag indien en zodra beelden zijn bekeken. Dit wordt elektronisch gehouden en adequaat beveiligd.
Het elektronisch logboek van het toegangssysteem maakt deel uit van het register.
Het inzageverslag en logboek wordt ten hoogste een jaar in het register bewaard. In het inzageverslag wordt de aanleiding tot het bekijken van de beelden beschreven en de tijdstippen waarop werd gekeken en waarop de beelden werden opgenomen. Redenordt daarin een eventueel veiligstellen van de beelden en toegangsgegevens vermeld met de reden daarvan.
Indien beelden worden uitgezonderd van overschrijving, hebben de in beeld gebrachte betrokkenen recht op het bekijken van de veiliggestelde beelden (inzage van hun persoonsgegevens). Het bestuur verstrekt kosteloos een uittreksel uit het register van daarin met betrekking tot een belanghebbende bijgehouden aantekeningen, zulks met het oog op het recht op de informatie zoals opgesomd in Art 15, eerste lid, van de AVG.
Wat moet het bestuur doen als het bestuur een verzoek ontvangt?
Het bestuur verschaft betrokkene onverwijld en in ieder geval binnen één maand na ontvangst van het verzoek om informatie, bericht over het gevolg dat aan het verzoek is gegeven, voor zover dat nog niet is gebeurd. Bij een uitermate complex verzoek kan de termijn van een maand met twee maanden worden verlengd. Het bestuur moet dan wel betrokkene binnen een maand laten weten dat het langer gaat duren.
In het geval betrokkene inzage wenst in de van hem veiliggestelde camerabeelden, zal betrokkene in de gelegenheid worden gesteld de beelden ter plaatse in het clubhuis te bekijken.
Het bestuur draagt er zorg voor dat de beelden beschikbaar blijven en niet worden gewist, voordat het inzagerecht daadwerkelijk is uitgeoefend, of door betrokkene schriftelijk is aangegeven dat op inzage geen prijs meer wordt gesteld. Het bestuur geeft kennis van het voornemen tot vernietiging van de beelden aan de betrokkene, waarbij een bezwaartermijn wordt vermeld van 14 dagen, waarna de beelden zullen worden gewist, indien betrokkene daartegen geen bezwaar heeft gemaakt.
Gemeten | 05:50 | |
Temp | 19°C | |
Wind | ZW | 4 bft |
LV | 73 |
![]() |
Laatst bijgewerkt op 4 juli 2025
© WSV De Bommeer (Vlaardingen)