bommeer-logo
 

De Bommeer Jeugdzeilen

Welkom op de website van Bommeer Jeugdzeilen, dé zeilvereniging voor Optimist- en Valkzeilen

Wat gaan wij je leren?

Als je een beginnende zeiler bent, is het allemaal nieuw voor je. Je zult heel veel leren! Via je instructeur maak je kennis met verschillende regels die horen bij het zeilen. Bijvoorbeeld: wie heeft er voorrang? Hoe kun je sturen in je zeilboot? Waarvoor zit er een zwaard in je bootje? Maar ook leer je hoe je de boot moet optuigen en aftuigen. Allemaal superbelangrijk!

img-3678

meer foto’s en video’s zijn te vinden op onze Facebook of Instagram.
Facebook: Bommeer Jeugdzeilen Vlaardingen, Instagram: Bommeer_Jeugdzeilen.

Vorderingenstaten & diploma’s
Dit alles leer je natuurlijk niet allemaal tegelijk. Elke cursus (dus zowel in het voorjaar als de zomer) kun je punten verdienen als je een activiteit of vaardigheid beheerst. Deze punten tekenen wij af op een vorderingenstaat. Heb je alle punten behaald, die nodig zijn voor een diploma, krijg je een diploma. Je kunt bij ons 3 diploma’s voor een optimist en 2 voor een valk halen. Wij werken volgens het CWO-systeem van het Watersport Verbond

Bommeer Jeugdzeillen beschikt over een leuke vloot met verschillende boten;

De Optimist
Dit is een kleine zeilboot voor beginnende zeilers van 8 tot en met 12 jaar. Als je altijd al hebt willen zeilen, is dit een perfect bootje om in te beginnen. Je zit alleen in een boot, maar je krijgt les in een groepje…zo ben je ook gezellig bezig met andere kinderen. We geven les op een leuke, speelse manier, die wel leerzaam is, maar boven alles een leuke ervaring.

De Valk
Als je 13 jaar of ouder bent of alle zeildiploma’s voor de optimist al hebt gehaald, kun je verder zeilen in deze kielzeilboot. Wij gebruiken een ‘Valk’ en hierin wordt les in gegeven per dagdeel aan 4 kinderen. Bij ons is het mogelijk voor de Valk je diploma 1 en 2 te halen.

Cursustijden
De Bommeer Jeugdzeilen heeft twee periodes voor het les nemen:

In het voorjaar, vanaf begin juni 6x een dagdeel van 3,5 uur in het weekend

Met een keuzes voor:

  • Zaterdag van 9.30 tot 13.00 of 14.00 tot 17.30
  • Zondag van 9.30 tot 13.00 of 14.00 tot 17.30

Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met je voorkeur. 

In de zomer, gedurende de 1e twee weken van de zomervakantie. Ook hier werken we met dagdelen van 3,5 uur, maar dan zit je de hele week op de ochtend of juist middag. Veel kinderen volgen eerst een voorjaarscursus en sluiten dan aan bij een zomercursus, maar ze zijn ook los te volgen.

Wat moet je meenemen?
Allereerst is het heel belangrijk dat je zwemdiploma A en B hebt. Dit is voor de veiligheid, maar het is ook gewoon makkelijk als je goed kan zwemmen! Daarnaast is een goed zittend reddingsvest verplicht. Deze zijn er in vele varianten; een oranje reddingsvest met een goede kraag is aan te raden. Deze kraag geeft steun aan het hoofd. Het reddingsvest moet je dus zelf meenemen! En verder met je altijd in je tas een regenpak hebben, zwemspullen en een handdoek en droge kleren. Stel je voor dat het ineens gaat regenen of juist heel warm wordt… 

De instructeurs
Je krijgt les van een team ervaren instructeurs. De instructeurs hebben vroeger zelf les gehad bij Bommer Jeugdzeilen of bij een andere zeilschool. Ons instructeursteam is een gemixte groep van jongens en meiden. Daar zitten assistent-trainers bij, die er net bij zijn gekomen en ons helpen, maar ook instructeurs met jarenlange ervaring. 

Wij hebben er altijd superveel zin in en proberen het jullie zo goed mogelijk te leren en naar de zin te maken. Wanneer je gaat zeilen, gaan er meestal 2 instructeurs mee in een volgboot per groepje van 5 à 6 kinderen. Zo kunnen we extra goed op jullie letten!

Graag tot ziens bij Bommeer Jeugdzeilen!


Kosten

Het lesgeld voor een cursus bij onze zeilvereniging kan tegenwoordig naar ons worden overgemaakt, wel zo gemakkelijk in deze tijd. Wanneer u uw (klein)kind(eren) heeft opgegeven voor een zeilcursus krijgt u hier bericht over.

De kosten voor een voorjaarscursus zijn €110,- en de kosten voor een zomercursus zijn €91,50.

Mocht u toch liever contant betalen, dan kan dit bij de eerste zeilles van de zeilcursus.


Gemeten  07:50
Temp16°C
WindWZW4 bft
LV82.5  

Laatst bijgewerkt op 28 maart 2024

© WSV De Bommeer (Vlaardingen) 

08:10