bommeer-logo
 

Extra drukte Watersportweg

Geplaatst op 04-03-2018  -  Categorie: Algemeen

Fietsen over de Watersportweg? Of wandelen in het gebied ten noorden van het Klauterwoud? Dan is het de komende twee maanden even opletten!

In maart en april rijden er vrachtwagens van en naar het terrein nabij het Educatief Archeologisch Erf vanwege een proef van de provincie met bodemsanering.

De provincie wil testen wat de gevolgen zijn voor de omgeving wanneer er een ophoging wordt aangebracht met grond. Daarvoor laat de provincie begin maart een pad aanleggen voor de aanvoer van grond vanaf de Watersportweg het gebied in.

Vervolgens voeren vrachtwagens schone grond aan. Deze grond vormt uiteindelijk een heuvel van ongeveer 3 meter hoog. Bij deze heuvel laat de provincie de DCMR onderzoeken wat de effecten van zo’n ophoging zijn op de directe omgeving. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met het grondwater?

Als de heuvel in mei klaar is, biedt de kunstmatige terp het Educatief Archeologisch Erf de kans om – in dit jubileumjaar waarin Vlaardingen herdenkt dat de Slag bij Vlaardingen 1000 jaar geleden plaatsvond – hier twee middeleeuwse woningen na te bouwen.

Ook het pad naar de heuvel blijft liggen voor de bezoekers van het gebied. Voor de komende weken geldt: let op het extra verkeer in het gebied. De verwachting is dat de werkzaamheden 1 mei klaar zijn.Gemeten  07:10
Temp19°C
WindZO2 bft
LV86  

Laatst bijgewerkt op 26 februari 2019

© WSV De Bommeer (Vlaardingen) 

07:33