bommeer-logo
 

Aangepast schutregime Driesluizen opgeschort

Geplaatst op 04-08-2018  -  Categorie: Algemeen

Het aangepaste schutregime voor onder meer de Vlaardinger Driesluizen wordt opgeschort. Er kan weer vrij geschut worden.

Er is nog steeds sprake van een lage rivierafvoer en hoge zoutconcentraties op de Nieuwe Maas. Wel is de situatie aanzienlijk verbeterd en heeft Delfland in de huidige situatie weer voldoende aanvoermogelijkheden van zoetwater om zoutindringing bij de sluizen effectief te bestrijden (door het zoute water terug te malen). Het is daarom nu niet meer nodig om een aangepast schutregime op te leggen aan de sluizen. Het besluit is daarom genomen om het aangepaste schutregime voor de sluizen (Parksluizen, Buitensluis Schiedam, Vlaardinger Driesluizen) op te schorten. Dat betekent dat er weer vrij geschut kan worden.

- We vragen de sluisbeheerders wel om nog steeds zo zuinig mogelijk te schutten (met volle sluizen en met zo kort als mogelijke deur-open-tijden).

- Delfland houdt de zoutconcentraties op de relevante trajecten goed in de gaten om te beoordelen of we voldoende resultaten halen met het doorspoelen.

- Het ‘besluit aangepast schutregime voor de genoemde Delflandse sluizen’ wordt opgeschort en dus nog niet ingetrokken. Het ligt nu niet in de lijn der verwachting, maar mocht het in de komende weken weer noodzakelijk worden dan kan Delfland de maatregel opnieuw instellen.

Met de Vlaardinger Driesluizen wordt vanaf vrijdag 7 september 08.00 uur weer volgens de reguliere bedieningstijden geschut.Gemeten  08:50
Temp7°C
WindONO2 bft
LV64.5  

Laatst bijgewerkt op 26 februari 2019

© WSV De Bommeer (Vlaardingen) 

09:10